Kvalitní rekuperace nemusí být drahá. Nechte si poradit!

Stavíte dům? Myslete na rekuperaci od začátku - čistý vzduch, zdravé prostředí a úspora energií díky automaticky řízenému větrání. Moderní design rekuperace, který podtrhne styl vaší domácnosti.

Čistý vzduch, zdravé prostředí a úspora energií díky rekuperaci

Rekuperace je zpětné získávání tepla. Přiváděný čerstvý vzduch jde z venku do jednotky rekuperačního výměníku. Tam z druhé strany přijde znečištěný vzduch z pokojů. Aby nedošlo k předání pachů, tak jsou od sebe jednotlivé vzduchy odděleny soustavou kanálků, kde si předají pouze teplo. Nedostatečné větrání a uzavření budov zateplením a plastovými okny způsobuje nezdravé klima v místnostech. Vzduch s vysokým obsahem CO2 způsobuje bolesti hlavy, nevolnost a únavu. Řešením je rekuperace, která zajistí výměnu vzduchu se stabilní teplotou. To však není jediná výhoda. Zamezuje hromadění vlhkosti, a tím zabraňuje vzniku plísní a šíření bakterií. Právě Aldes jako jedna z mála na trhu filtruje alergeny, jako je prach a pyl, takže člověk dýchá čerstvý, čistý a zdravý vzduch.

Stavíte dům? Myslete na rekuperaci od začátku

Je to podobné, jako když se připravujete na výlet. Víte, kam půjdete, podle toho si s sebou vezmete potřebné věci, máte představu, co uvidíte, s kým vyrazíte a kdy se vrátíte. Na rekuperaci je potřeba myslet už v projektu na novostavbu a podle toho také zajistit stavební připravenost pro umístění jednotky a vedení tras potrubí. Dobrá příprava hned od začátku je důležitá. Pokud se něco podcení, nebude rekuperace fungovat podle představ a ve finále budou vícepráce ještě zvyšovat původní cenu. „Může se stát, že si lidé stěžují na hluk z rekuperační jednotky, ale realita je taková, že se šetřilo na regulačních klapkách, nebo to montážní firma neudělala správně, nebo není správně naplánovaný koncept celé rekuperace,“ říká Michal Škvařil a dodává, že právě jejich firma se zabývá nejen dodáním rekuperace, ale právě i konzultacemi a návrhy projektů. „Zákazníka provádíme celým procesem výběru rekuperace – od osobní konzultace skutečných potřeb větrání, přes kontrolu bytu nebo domu, projekci až po dodání, montáž a následný případný servis a dodání náhradní dílů a filtrů,“ vyjmenovává Michal Škvařil. Dlouholeté zkušenosti ve spojení s dobrým projektem a kvalitní montáží zaručují tichý a bezproblémový chod rekuperace, a tím také spokojeného zákazníka, který žije ve zdravém a příjemném prostředí. Přesto, že jejich hlavními partnery jsou montážní firmy, podporují a pomáhají také stavebníkům, kteří staví domy svépomocí.

Moderní design, který podtrhne styl vaší domácnosti

Zapomeňte na velké plechové krabice, které se musí maskovat. Rekuperační jednotky Aldes mají designové provedení a minimalistické linie, které vůbec neruší. Citlivá montáž na stěnu nebo do podhledu nebude ničemu a nikomu vadit. Design není jediným důvodem, proč zvolit právě značku Aldes. Jako jediná rekuperační jednotka poskytuje vedle řízení konstantní rychlosti a konstantního průtoku také řízení konstantního tlaku. „Jako volitelné příslušenství umíme dodat také speciální vyústky, které reagují na vlhkost tím, že se samy otevírají nebo zavírají. Dodáme i designové krytky, které budou ladit s místností. Oproti jiným výrobcům tak docílíte vyšší efektivity a uspoříte energii na provoz,“ vysvětluje Michal Škvařil. Dokonalý přehled o kvalitě vzduchu v bytě poskytuje aplikace AldesConnect.

Tiché, malé, výkonné a s možností dotace na jejich pořízení

Rekuperační jednotky Aldes jsou maximálně samostatné. Nemusíte vůbec myslet na její provoz, sama pozná, kdy je potřeba větrat více, kdy méně. Obrovskou výhodou je její tichý provoz. A to natolik, že to spoustu lidí příjemně překvapí. Proto není problém je umístit do skříně i v obývacím pokoji. Umožňují to také kompaktní rozměry 56 × 56 cm. Certifikace od Passivhaus Institut potvrzuje jednu z nevyšších účinností a také dokonalou filtraci vzduchu. Přes tento systém neprojde pyl, prach, drobné částice ani bakterie. Na pořízení rekuperační jednotky lze čerpat dotaci z programu Nová zelená úsporám.Registrovány jsou obě jednotky - InspirAIR Home i InspirAIR Top

 

Kdo je 4heat a jaké byly začátky

Česká firma s pětadvaceti zaměstnanci, která letos slaví deset let úspěšného fungování. Od svého vzniku se 4heat věnuje průmyslovému vytápění a větrání. Později jsme se začali orientovat také na vzduchotechniku s rekuperací pro domácnosti. Jsme oficiálním distributorem světového výrobce rekuperačních jednotek Aldes pro Českou a Slovenskou republiku (Czech and Slovak republic). Firmu 4heat založili Jan Novotný a Michal Škvařil, kteří spolu pracovali v oboru vytápění průmyslových hal. Rozhodli se jít vlastní společnou cestou, kde na prvním místě bude kvalitní řešení a spokojený zákazník. V jejich případě to rozhodně není klišé. K projektům přistupují komplexně a jejich filosofie podnikání stojí na čtyřech základech – navrhují, konzultují, realizují a také zajišťují servis. Vždy hledají varianty řešení pro montáž rekuperačních jednotek pro každý rozpočet. Firma 4heat si vždy osobně vybírá a prověřuje nejen dodavatele rekuperačních jednotek a příslušenství. Kontrolují výrobu i procesy a hlídají si kvalitu i domluvené termíny dodání.

Naše produkty

Aldes InspirAIR® Home

  • účinnost rekuperátoru 97,4%
  • až 99% účinnost filtrace
  • 4 výkonové stupně
  • ovládání skrz mobilní aplikaci AldesConnectTM
  • barevný ovládací panel s prstencem ukazujícím aktuální kvalitu vzduchu
  • instalace na stěnu nebo do podhledu

Aldes InspirAIR® Top

  • účinnost rekuperátoru až 94%
  • až 99% účinnost filtrace
  • 4 výkonové stupně
  • multifunkční dálkové ovládání nebo ovládání skrz mobilní aplikaci AldesConnectTM
  • jeden z nejtišších systémů na trhu
  • snadná montáž, umístění do prádelen, skříní, komor a šaten